Pravi domaci cheesecake(ciz kejk)
Ako ste kao i ja predugo trazili savršen domaći recept za cheesecake spremite se za oduševljenje. Ispadne bolje nego u nekim poslastičarnicama. Stoga brzo do prodavnice, kupite sastojke i za tili čas napravite ovo pravo malo čudo od kolača.
Sastojci:
300gr plazma keksa
5kašika mleka
170gr margarina
1kom Ella sira
1vailin šećer
500ml biljne pavlake (meggle)
200gr šećera u prahu
500gr crvenog voća (ja najčešće koristim jagode)
100ml vode
4kašike šećera
Priprema:
Pomešati vodu, sećer i voće i kuvati oko 10 minuta. Ostaviti da se ohladi. Nema potrebe dodavati želatin, iako to mnogi praktikuju, smesa će biti čvrsta i bez toga.
Margarin ostaviti oko 20min na toplom da se istopi pa ga nakon toga umutiti mikserom sa mlevenom plazmom i mlekom. Smesu zatim rukama sjediniti i utisnuti u okrugli kalup (prečnika oko 25cm). Ostaviti da se stegne dok vi mutite fil
Umutite slatku pavlaku. Neki vole da dodaju i krem fix ali mislim da je to nepotrebno. Samo dobro izmutite slatku pavlaku i nećete imati problema. Smesa će sigurno biti čvrsta. U umućenu slatku pavlaku zatim dodajte ella sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Takodje, mnogi i ovde dodaju želatin. Isti ne volim, stoga i to izbacujem iz ovog recepta. Beli fil zatim utisnuti u kalup preko plazme.
Kad se voćni preliv ohladi preliti preko belog fila i to je to. Stavite cheesecake u frizder na sat, dve i nakon toga uzivajte u ovoj divnoj poslastici.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар