Na internetu postoji pregršt recepata za vegetarijansku picu. Svako ima svoju verziju ove omiljene italijanske poslatice, pa sam rešila da podelim sa vama moj recept.
Sastojci:
1kom kora za picu (obično frikom ili dobro)
1/4 Frikom zlatne mešavine (grašak, mrkva i šećerac)
svež paradajz
kečap
šampinjoni iz tegle
sir po izboru
začini: origano i bosiljka
Priprema:
Skupavi frikom zlatnu mešavinu po upustvu. Nema potrebe skuvati celu kesu, meni je obično dovoljna 1/4 kesice za jednu picu. Zatim ostaviti da se sve dobro iscedi. Ako treba stisnuti i rukom.
Odmrznuti koru. Premazati sa malo kečapa pa dodati sitno iseckani sveži paradajz. Nakon toga, dodati dobro iscedjenu zlatnu mešavinu. Poredjati odozgo šampinjone i sve prekrite izrendanim sirom. Dodati začine i to je to. Prilično jednostavno a ukusno i zdravo :D.
Uzivajte!
Коментари
Постави коментар