Leblebija je namirnica koja nije toliko zastupljena u srpskoj kuhinji. Na internetu se moze naći jako malo recepata sa ovom namirnicom stoga sam odlučila da okaćim jedan vrlo brzi, jeftin i zdrav recept koji će uspeti da naprave i oni sa minimalnim kulinarskim umećem. Dok pravite ove pljeskavice znajte da organizmu činite veliku uslugu jer: Leblebija je bogata proteinima, vlaknima, odličan je izvor B6 vitamina, gvožđa i magnezujuma. Idealna je namirnica za vegetarijance ali i sve one koji vode računa o svom zdravlju.
Brze, jednostavne i vrlo zdrave pljeskavice od leblebija.
Pripremite sledeće sastojke:
-3 solje izmrvljenih leblebija (izmrvljenih u blenderu)
-2 izrendane tikvice srednje veličine
-2 izrendane šargarepe srednje veličine
-2 kom jaja
malo soli, bibera, luka u granulama, bosiljka
Izrendati šagrarepe i tikvice, zatim iz pomešati i DOBRO ocediti od vode. Mozete rukama ili ih staviti u platnenu krpu pa dobro ocediti. Zatim ih sjediniti sa leblebijama. Dodati umućena jaja i sve dobro izmešati. Zatim dodati sve začine odokativno, po ukusu.
Praviti pljeskavice i odmah stavljati na vreli tiganj sa malo ulja. Pazljivo okretati i to je to!
Ukusno, zdravo jelo bez muke.
Uzivajte!
Коментари
Постави коментар