U moru recepata za proju ovaj me je oduševio kako svojom brzinom tako i ukusom. Jako su brze, meke i ukusne. Isprobajte, nećete zažaliti.
Sastojci:
3 jajeta
3 jajeta
1 čaša jogurta
1 čaša kisele vode
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
12 kašika kukuruznog brašna
4 kašike pšeničnog brašna
2 kašičice soli
Priprema:
Dobro umutiti belance, dodati zumanca i sve ostale sastojke. Izmešati sve sastojke mikserom. Pripremljenu smesu možete sipati u kalup za proje ili u podmazani pleh.
Dobro umutiti belance, dodati zumanca i sve ostale sastojke. Izmešati sve sastojke mikserom. Pripremljenu smesu možete sipati u kalup za proje ili u podmazani pleh.
Staviti u rernu i peći na 200C 10 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 180C i peći 20minuta,
Nije na odmet osvrnuti se na sve blagodeti kukuruza. Dostupan je tokom cele godine i kukuruzno brašno je relativno jeftino. Bogat je vitaminom B1, pozitivno utiče na memoriju, srce ga voli kao i organi za varenje. Mocan je antioksidant i neka istraživanja pokazuju da smanjuje rizik od raka pluća. Stoga kad jedete proju jedete ukusan i zdrav obrok. Mozete uzivati bez grize savesti.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар