Brze kiflice sa pavlakom

Kao što sam naziv bloga kaže ovo je kuvar za početnike. Stoga su i recepti prilično jednostavni. Pre nego što sam dobila ovaj recept svaki moj pokušaj pravljenja kiflica završio bi  neslavno. Ipak sa ovim receptom nema greške. Uvek ispadnu savšeno meke i ukusne a što je najvažnije prave se brzo i bez mnogo muke.

Sastojci:
1 kvasac
200ml toplog mleka
1 kašika šećera

600grama brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
1 pavlaka
100 ml ulja

1 jaja za premaz
susam


Priprema:
Staviti kvasac u 200ml toplog mleka sa kašikom šećera i ostaviti neko vreme da zapeni i podigne se.
Zatim, pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, ulje i pavlaku. Smesu dobro promešati i dodati nadošli kvasac.
Zamesiti testo i podeliti u četiri dela. Svaki deo izvaljati, podeliti nožem i praviti kiflice. Možete ih filovati sa sirom, dzemom ili ostaviti prazne. 
Pleh podmazati uljem i redjati kiflice. Premazati zumancetom. Ostaviti petnestak minuta poredjane kiflice u plehu.

Pecite oko petnestak minuta dok ne porumene.

Prijatno.


Коментари