Biskvit
6 kom jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
3 žlice kakao
10gr praška za pecivo
100ml mleka
100ml ulja
Krema
1 puding od čokolade
400ml mleka
100grama čokolade za kuvanje
125gr margarina za kuvanje
Glazura
100gr čokolade za kuvanje
malo ulja
Priprema:
Belanca ulupati u čvrst sneg. Zumanca u odvojenoj posudi dobro umutiti sa šećerom, zatim dodati ostale sastojke i sve dobro izmešati. Na kraju dodati belanjke i jos malo izmešati da se dobije homogena masa. Izliti u kalup 35x35, ugrejati rernu i peći od 10 do 15 minuta na 200C. Pečeni biskvit ohladiti i nikako ga ne zamotavati pre stavljanja kreme! Ostaviti da se ohladi pa namazati kremom i tek onda možete rolati. Ne brinite neće Vam popucati, verujte receptu :D
U malo mleka sipati puding i izmešati, paziti da ne ostanu grudvice. Ostatak mleka ugrejati na peći, kad provri mleko dodati puding, dobro izmešati i kuvati jos dva minuta. U vruć puding staviti izlomljene kockice čokolade i mešati dok se čokolada ne otopi. Stavite u zamrzivač kremu na par minuta da se ohladi, zatim u hladnu kremu dodati margarin koji je prethodno stajao na sobnoj temperaturi bar dva sata. Sve izmešati mikserom i nafilovati biskvit i zarolati.
Napraviti glazuru od čokolade i ulja, i preliti rolat. Odozgo izribati još malo čokolade za puniji ukus.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар