Došla je jesen, tezge lokalnih pijaca i rafovi u prodavnici puni su bundeva. Ne moraš biti iskusan kuvar da bi uživao u ukusu bundeve. Potrebno je samo istu dobro oprati, očistiti, iseći na manje komadiće i nakon toga ispeći u rerni na najačoj tepmeraturi. Pleh obavezno premazati sa malo ulja. Bundeva se peče oko tridesetak minuta na najačoj temeperatu, mada to zavisi od veličine samih komadića. Pazite samo da, prilikom pečenja, bundeva ne zagori jer se tada obavezno zalepi za pleh.
Po meni ovo je najbolji način za upotrebu bundeve. Ne volim, kao što drugi praktikuju, dodavati šećer ili med jer bundeva tada izgubi svoj originalni ukus.
I za kraj moram napomenuti da ćete ukoliko pojede parce bundeve vrlo usrećiti svoj organizam jer je bundeva bogata provitaminom A, B(B1,B2,B3,B6), kalcijumom, kalijumom... Pored toga sto sadrzi brojne minerale i vitamine važno je napomenuti da je 90% bundeve voda stoga gotovo i da nema masnoća. Takodje, značajan je izvor biljnih proteina i belančevina. Ukusna i zdrava, sta više reći osim PRIJATNO!
Коментари
Постави коментар